Dodik: Izgubljen entuzijazam za EU /VIDEO/

Srpski član Predsjedništa BiH Milorad Dodik rekao je da EU proizvodi više problema nego što donosi rješenja i da je i na ovom prostoru izgubljen entuzijazam za tom unijom.

Prema Dodikovim riječima, arogantnu briselsku nadobudnu administraciju, koja ovdje pokušava da nametne neke svoje iluzije od prije 30 godina, polako će prestati da ih uvažava. On je dodao da Srpska poštuje principe ljudskih prava, ali ne poštuje principe vladavine prava koje Evropa podmeće.

On je istakao i da Republika Srpska ima sve elemente države, samo nema međunarodno priznanje kao nezavisna država. Dodik je rekao da RS vodi u pravcu stabilnosti i mira, jačanja njene ustavne pozicije i u pravcu njene ustavne pozicije u BiH. Kada je riječ o saradnji sa drugim državama, Dodik je rekao da će se razgovarati sa onima koji žele da razgovaraju, koje drže do međunarodnog prava kao što su Rusija, Kina.

On je istakao dobre odnose sa Mađarskom, Srbijom, Izraelom, a vjeruje da će uspostaviti i dobre odnose sa novom vladom Italije.  Dodik je rekao da Republiku Srpsku vodi u pravcu stabilnosti, mira, jačanja njenog identiteta, ustavne BiH. 

– Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna. Republika Srpska će u tom pogledu veoma jasno definisati svoje pravce – zaključio je Dodik


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *