Vučić: Čuvamo svoj integritet i pridržavamo se međunarodnog prava /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ne može i neće da prizna očekivanu odluku Državne dume Rusije o prijemu teritorija Ukrajine na kojima su održani referendumi u sastav Rusije.

Predsjednik Vučić danas je istakao da se on ne bori ni za Vladimira Putina, ni za Džozefa Bajdena, već za građane Srbije i državu Srbiju i da ga ne interesuje šta imaju da mu poruče strani lideri.

Dodao je da Srbija u tom slučaju više ne bi imala nikakvu poziciju ne samo kada je riječ o KiM već i oko poštovanja koje danas zaslužuje u međunarodnoj zajednici.

Vučić je, na pitanje od koga dolaze pritisci, o kojima se može čuti u medija sa nacionalnim frekvencijama, odgovorio da je dovoljno pogledati neke od njih da bi se vidio koliki je svakodnevni i ogroman pritisak na rukovodstvo.

Vučić je rekao da će se tek vidjeti ko će sve biti prisutan na prvom Samitu evropske političke zajednice u Pragu, ali da će on ukoliko bude prisustvovao iznositi stavove Srbije. On je rekao da će obratiti građanima u subotu, 8. oktobra, i da će tada govoriti o potezima i mjerama, kao i o tome kakvu ćemo politiku da vodimo u narednom periodu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *