Dodik: Ili će BiH biti ustavna ili je neće biti /VIDEO/

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao da ostala dva člana Predsjedništva nisu dozvolila da se na današnjoj sjednici raspravlja o izgradnji gasovoda do Banjaluke i o aerodromu u Trebinju, ocijenivši da takvo ponašanje predstavlja opstrukciju i ne stabilizuje BiH.

“To doprinosi velikom nerazumijevanju i nefunkcionisanju”, ocijenio je Dodik.

On je napomenuo da to jasno govori o kakvu budućnost Republika Srpska može da očekuje sa ovakvim politikama.

“Suština je da su dva člana Predsjedništva /Šefik Džaferović i Željko Komšić/ odbili inicijative u vezi sa izgradnjom gasovoda koji ide prema Banjaluci i odbili su da raspravljaju i da uvrste u dnevni red inicijativu vezanu za aerodrom Trebinje, što govori o opštoj opstrukciji koja ovdje vlada, pogotovo prema Republici Srpskoj”, naglasio je Dodik u izjavi novinarima.

Dodik je napomenuo da već deset godina Republika Srpska čeka da počne izgradnja gasovoda.

“To je nerazumno i u sferi patološkog pristupa da se onemogućava jedan projekat koji treba da obezbijedi redovno snabdijevanje gasom jednog dijela BiH, odnosno Republike Srpske”, ocijenio je Dodik.

On je konstatovao da se sada vidi najbolje “sva njihova galama koju dižu po svijetu i ovdje oko Sarajeva o opstrukciji”.

“Sada se najbolje vidi ko šta opstruiše i ko šta ne dozvoljava”, istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da će BiH biti ustavna ili je neće biti, te da tu ništa nije sporno.

Na današnjem sastanku u Sarajevu sa poslanikom Hrišćansko-demokratske unije u Bundestagu Peterom Bajerom, Dodik je naglasio da je stanje u BiH veoma teško, da je primijetan snažan uticaj stranaca, da je to zemlja sa protektoratom i da se mnogo udaljila od Dejtona, jer su prekršene mnoge njegove odredbe.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *