Cvijetinović: Inicijativa za još 150.000 KM za zbrinjavanje boraca /VIDEO/

Predsjednik Udruženja veterana Garde “Panteri” Petar Cvijetinović najavio je inicijativu za izdvajanje još 150.000 KM za stambeno zbrinjavanje boraca kroz rebalans gradskog budžeta koji je u izradi, za što grad sada na godišnjem nivou daje 100.000 KM.

On je podsjetio da je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obećao u predizbornoj kampanji milion KM za borce.

“Novac za građevinski materijal i stambeno zbrinjavanje nije dobilo 50 boraca koji su ispunili uslove, a podijeljeno je 100.000 KM za tu namjenu”, rekao je Cvijetinović na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, nezadovoljni su veterani Gradskom upravom Bijeljine i zbog jednokratne pomoći borcima koja je 100.000 KM, na 19.650 boraca u gradu.

“Ima novca da se povećaju plate zaposlenima u Gradskoj upravi, a nema za pomoć borcima koja se uglavnom daje za liječenje”, ukazali su veterani.

Cvijetinović je kritikovao i odnos Gradske uprave Bijeljina prema Bošnjacima koji su bili borci Vojske Republike Srpske, ocjenjujući da su zapostavljeni u odnosu na Bošnjake koji su bili pripadnici takozvane Armije BiH i njihovu djecu.

“Devet je Bošnjaka zaposleno u Gradskoj upravi, a sedam od njih su djeca boraca takozvane Armije BiH”, rekao je Cvijetinović.

On je izrazio sumnju da se gradski novac na taj način koristi za kupovinu glasova za izbore, navodeći i primjer dodjele od 1.000 do 1.500 KM za 70 Bošnjaka koji je iz lokalnog budžeta izdvojen na ime finansiranja povratka mladih.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *