Dodik: Dok se ne povuče Inckov zakon, nema razgovora ni o čemu! /VIDEO/

Pitanja rada visokog predstavnika, Ustavnog suda BiH i izbornog zakona samo su neki od problema u funkcionisanju Bosne i Hercegovine. Milorad Dodik i danas poručuje da dok se ne povuče nametnuti Inckov zakon, nema razgovora ni o čemu. Za lidera HDZ-a BiH pitanje izbornog zakona je ključni proces koji će kako je rekao da usmjeri sve buduće odnose, posebno u Federaciji BiH.

Upitan da prokomentariše ovu izjavu Bakira Izetbegovića, koju je lider SDA dao za emisiju BHT1 uživo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u izjavi Srni, odgovorio je da bi Izetbegović mogao da zapisuje sastanke ako ga već pamćenje izdaje.

Osim što je neprihvatljivo s tog stanovišta, pokušaj da se izjednači zločin u Srebrenici i zločin u Jasenovcu je novi zločin i na to sigurno nećemo pristati, poručio je Dodik. Ukoliko OHR ili oni koji komanduju tom odmetnutom institucijom ne povuku zakon koji je nametnuo Valentin Incko nema razgovora ni o jednoj temi, pa ni temi koju tretira tzv. Inckov zakon, poručio je Milorad Dodik.

Za lidera HDZ-a BiH pitanje izbornog zakona je ključni proces koji će kako je rekao da usmjeri sve buduće odnose, posebno u Federaciji BiH. Čović se osvrnuo i na izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da HDZ BiH neće dobiti ništa, kazavši kako nema potrebe posebno komentarisati takve izjave.

Naglasio je Čović kako će se iduće sedmice voditi završni pregovori na temu izmjena Izbornog zakona.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.