Ozvaničen početak radova na drugoj dionici auto-puta na Koridoru 5C /VIDEO/

Izgradnja Koridora 5C najvažniji je infrastrukturni projekat u BiH koji predstavlja veliki organizaciono-tehnički i finansijski izazov za sve nivoe vlasti, rekao je Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija. 

Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu od 150.000.000 evra, te sufinansiran grant sredstvima Evropske komisije putem Investicionog fonda za zapadni Balkan u iznosu od 38.768.800 evra.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je izgradnja obilazanice oko Doboja važan projekat za Republiku Srpsku i BiH.

Direktor preduzeća Autoputevi Republike Srpske Dušan Topić izjavio je da je danas u Doboju počela druga faza izgradnje Koridora 5C kroz Republiku Srpsku, dok će radovi u trećoj fazi početi sredinom sljedeće godine. Koridor 5C infrastrukturni projekat od nemjerljivog zanačaja kako za BiH, tako i za Republiku Srpsku, poručuju resorni ministri.

Druga dionica auto-puta na koridoru 5C na pravcu od Kostajnice do Putnikovog brda, poznata kao “dobojska obilaznica”, dužine je šest kilometara. Rok za završetak radova je tri godine.Riječ je o veoma zahtjevnoj dionici, na kojoj je planirana izgradnja dva tunela dužine oko dva kilometra – Putnikovo brdo jedan i Putnikovo brdo dva, izgradnja mosta preko rijeke Bosne dužine oko 330 metara, te vijadukta dužine oko 290 metara. Predviđena je izgradnja i devet potpornih zidova ukupne dužine 2.200 metara.Izvođač radova je firma Integral inženjering Laktaši, a radove nadzire IRD inženjering iz Rima.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.