Dodik: BiH treba da pristupi “Otvorenom Balkanu” /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas na svečanom otvaranju “Jahorina ekonomskog foruma” da BiH treba pristupiti inicijativi “Otvoreni Balkan”.

Dodik je rekao da se o “Otvorenom Balkanu” već dugo priča, te da se na primjeru zemalja koje su već u toj inicijativi može vidjeti korist.

“Termin `Otvoreni Balkan` je zato što je on već dugo zatvoren i zato ga treba otvoriti”, poručio je Dodik i podsjetio da je tu ideju podržao još dok je bio član Predsjedništva BiH.

Dodik je istakao da poslovna zajednica i u Republici Srpskoj i u Federaciji BiH /FBiH/ smatra da to treba da bude prihvaćeno.

“Tako su reagovali i poslovni ljudi iz FBiH i sve institucije u Republici Srpskoj. Političke odluke o tome zašto to ne može, mogu samo da naslutim”, rekao je Dodik i napomenuo da te odluke idu do toga da postoje neke skrivene namjere.

Kada analizirate, naveo je on, vidite da je to skup multietničkog karaktera i kada bi se počelo prebrojavati, vidjelo bi se da se radi o kvalitetnim strukturama u svakom pogledu.

Dodik je rekao da je dobro što se o “Otvorenom Balkanu” priča na Jahorini, na forumu, jer, kako je rekao, u Sarajevu to nije moguće.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *