Učenici Poljoprivredne i medicinske izveli predstavu “Zla žena” /VIDEO/

U Bijeljini se ove sedmice održava Festival srednjoškolskih predstava “Udahni kulturu”. Sa pozorišnim komadom “Zla žena” na veliku scenu bijeljinskog Centra za kulturu izašli su i učenici Poljoprivredne i medicinske škole.

U okviru Festivala srednjoškolskih predstava „Udahni kulturu“ učenici Poljoprivredne i medicinske škole iz Bijeljine izveli su predstavu „Zla žena“ prema djelu Jovana Sterije Popovića. Bilo je zahtjevno pripremiti predstavu, ali učenici su sa oduševljenjem prihvatili izazov kaže profesor Srpskog jezika i književnosti u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi i vođa Dramske sekcije.

Učenica četvrtog razreda Biljana Lazić tumači ulogu Sultane, kako kaže, jedne otmene žene, ali naprasite i teške naravi.

Dodaje da predstavu “Zla žena” kao maturski poklon gradu i sugrađanima poklanjaju učenici četvrtog razreda ove bijeljinske škole koji i igraju u predstavi.

U predstavi igraju i učenici Dražen Bajić, Jovana Vasiljević, Dragan Krajišnik, Nemanja Antonijević i Magdalena Rađen. 

Ovu predstavu pripremali su kažu u Dramskoj sekciji Poljoprivredne i medicinske škole od januara, a reakcija publike pri njenoj izvedbi tokom festivala “Udahni kulturu” pokazala je da su izrasli u dobar glumački tim.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *