DNS i PDP predali CIK-u BIH prijave za izbore /VIDEO/

DNS-a će samostalno učestvovati na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske, Parlamentarnu skupštinu BiH, predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Nenad Nešić kaže da je ostatak opozicije u Republici Srpskoj kriv što na izbore ne idu sa zajedničkim kandidatima. Osvrćući se na činjenicu što sredstva za izbore još nisu obezbijeđena, Nešić je rekao da je BiH nenormalna država.

HDZ BiH podržao je danas stav ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslava Bevande da ne postoje uslovi da Savjet ministara izdvoji novac za finansiranje oktobarskih opštih izbora u BiH. Očigledno da problemi u Federaciji BiH postoje, kaže Nenad Nešić.

Prijavu za učešće na izborima predala je danas i delegacija PDP-a. Branislav Borenović očekuje da izbori budu održani.

Na pitanje da li se može desiti da OHR nametne odluku kojom bi se obezbijedila sredstva za izbore, Nenad Nešić je rekao danas da se od OHR-a može svašta očekivati, ali da on nije za nametanje odluka i da smatra da domaće institucije treba da rade svoj posao. Nešić smata da BiH “treba da se izmakne od velikog sukoba koji se trenutno dešava u Ukrajini”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *