Počela prva poslovna konferencija /VIDEO/

U Banjaluci je danas počela prva poslovna konferencija Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge /APIF/, tokom koje će kroz panel diskusije biti predstavljeni novi pravci djelovanja Agencije.

Vršilac dužnosti direktora APIF-a Goran Bobar rekao je da konferencija “APIF 2022” ide u prilog odluke Vlade Republike Srpske koja je formirala Interresornu radnu grupu kako bi bio stvoren novi centralni registar u koji će u naredne tri godine biti smješteni svi drugi registri koji se sada vode u ministarstvima.

“Cilj nam je da se kroz ovu promociju – šta APIF radi, koja su dostignuća, šta se može iskoristiti od podataka i evidencija kojima raspolažemo, u narednom periodu desi i proces stvaranja ovog centralnog registra Republike Srpske”, rekao je Bobar novinarima.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je APIF u proteklih nekoliko godina napravio velike pomake, te da registri koji se sada nalaze u APIF-u u velikoj mjeri služe Republici Srpskoj za izradu planova i strategija u svim oblastima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.