Borenović: Ostajemo privrženi zaključcima NS RS /VIDEO/

Jako je važno da se što prije prevaziđe postojeće stanje vezano za bespotrebno nametnuti Inckov zakon koji je izazvao politički haos u BiH, poručeno je nakon sjednice predsjedništva PDP održane danas u Bijeljini. Mi ostajemo privrženi zaključcima NSRS, nećemo učestvovati u procesima donošenja odluka u zajedničkim institucijama BiH, rekao je Branislav Borenović i istakao da očekuje da se vlast što prije izjasni o rješenju političke krize.

Komentarišući današnji sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa Kristijanom Šmitom, Borenović je rekao da je  visoki predstavnik realnost i da je on tu. Poruka koja dolazi od Vučića je vrlo jasna – da je potrebno razgovarati i tragati za rješenjima. Vidjećemo da li će Dodik ostati dosljedan tome da ne želi razgovarati s Šmitom, naveo je Borenović.

Na današnjoj sjednici predsjedništva stranke razmatran je prednacrt programa obnove RS s kojim će PDP izaći na predstojeće parlamentarne izbore. To je kako je istakao strateški dokument.

Na formiranje vlasti su kako kaže spremni sa svim političkim partijama koje prihvate ova programska načela kako bi RS postala normalno društvo u kojoj će tolerancija na korupciju i kriminal biti nulta.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *