Zgrada Gradske uprave Bijeljina mora da ima prilaz za lica sa invaliditetom /VIDEO/

Na sjednici gradske skupštine koja će biti održana 14. septembra, pred odbornicima će se između ostalog naći i lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti.  Koalicija “Kolos” u partnerstvu sa Gradom sprovodi lokalni akcioni plan 2021-2023 za rješavanje preostalih problema ove populacije na području Bijeljine. Jedan od prioriteta je i ugradnja lifta u zgradu gradske uprave.

Mi radimo na jačanju kapaciteta da osobe sa invaldiitetom ostvaruju svoja prava ne na osnovu invalidnosti nego na osnovu ljudskih prava i kao jednaki društvu u kojem žive, kazao je Milorad Jović ispred kolacije “Kolosi”.

Koalicija “Kolos” već je dugo vremena unazad upozoravala na neadakvatan prilaz gradskoj upravi  za lica sa invaliditetom, te su insistirali na ugradnji lifta. Spratnost ne smije biti problem i prepreka kako bi osobe sa invaliditetom došle do svojih usluga i službenika gradske uprave, rekao je gradonačelnik uoči održavanja sjednice Skupštine grada i najavio postavljanje lifta u gradsku kuću.

Do sada su već usvojena dva lokalna akciona plana u oblasti invaliditeta na području Bijeljine. Položaj djece sa poteškoćama u razvoju, godinama unazad je bio loš, u Bijeljini su napravljeni veliki iskoraci posljednjih godina. Ono što je preostalo da se riješi, obuhvaćeno je lokalnim akcionim planom 2021-2023 koji će se naći na dnevnom redu skupštine grada.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *