Kompanija “Srbijagas” dobila upotrebnu dozvolu za gasovod u Bijeljini /VIDEO/

Gradska uprava Bijeljina izdala je rješenje o upotrebnoj dozvoli za gradski distributivni gasovod u dužini preko 300 kilometara, čime je zaokružila prvu veliku investiciju u Republici Srpskoj. Očekuje se još upotrebna dozvola resornog ministarstva Srpske za priključak na Šepku, nakon čega bi kompletan projekat mogao biti pušten u rad.

Preduzeće “Bijeljina gas” dobilo je upotrebnu dozvolu Gradske uprave Bijeljina za gradsku distributivnu mrežu, čime je stvoren pravni osnov da se krene sa priključcima na gas na području Semberije čim se za to budu stekli uslovi, potvrdio je TV Arena savjetnik direktora “Srbijagasa” Miloš Stevanović.

Očerkuje se da bi do kraja ove godine građani već mogli da podnose zahtjeve za priključak na gradsku distributivnu mrežu.

Ove je veliki korak, ističe Stevanović s obzirom da je riječ o investiciji koja traje već deset godina a u koju je uloženo više od 20 miliona evra.

Sporazum o specijalnim paralelnim vezama između Republike Srpske i Srbije u cijelosti daje velike rezultate. Stevanović kaže da postoje najave da će se graditi gasovod od Bijeljine do Banjaluke, paralelno sa izgradnjom auto-puta, koji uskoro treba da počne da se gradi iz pravca Rače ka Brčkom.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *