16 preminulih od posljedica korone u BiH /VIDEO/

Novih 98 slučajeva virusa korona potvrđeno je u Republici Srpskoj, a preminulo je šest muškaraca srednje i straije životne dobi.

Najviše novooboljelih je iz Banjaluke – 27 te iz Zvornika 14. 10 novooboljelih je iz Doboja, devet iz Gradiške, sedam iz Prnjavora, po četiri iz Gacka, Kozarske Dubice i Kotor Varoša, tri iz Istočne Ilidže, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva i Sokoca i po jedna iz Bratunca, Vlasenice, Dervente, Istočnog Starog Grada, Kneževa, Laktaša, Modriče, Osmaka, Pala, Srpca, Ugljevika i Šamca.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je grad Banjaluka već dva mjeseca u sličnom režimu kada je riječ o broju oboljelih od virusa korona, što ne zahtijeva predizimanje novih, drastičnih, radikalnijih mjera zaštite.

Zaraza je ušla i u Kazneno-popravni zavod Foča gdje su dva zatvorenika zaražena virusom korona, oni su izolovani i preduzete su mjere s ciljem daljeg suzbijanja širenja virusa.

Predsjednik Udruženja doktora porodične medicine u Republici Srpskoj Draško Kuprešak izjavio je za Srnu da je zbog dobre organizacije rada mali procenat ljekara i tehničara u primarnoj zdravstvenoj zaštiti koji su bili pozitivni na virus korona.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 596 uzoraka, od kojih su 73 pozitivna na SARS-CoV-2.U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 10 smrtnih ishoda.

Preduzimanje daljih aktivnosti s ciljem sprečavanja širenja virusa korona u Federaciji bila je glavna tema današnjeg hitnog sastanka premijera Federacije Fadila Novalića sa kantonalnim premijerima, predsjedavajućim oba doma Parlamenta FBiH, te čelnicima Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *