Nestašica krompira, cijena kupusa paprena /VIDEO/

Na bijeljinskim pijacama bogata ponuda ali su cijene povrća visoke. Za razliku od prošle godine, ove će godine proizvođači kupusa dobro zaraditi. S druge strane, na ovim mjestima ponude i potražnje, vlada nestašica krompira.

Sezona je berbe povrća, koje svakodnevno pristiže na otvoreno tržište. Na bijeljinskim pijacama ima i potražnje, međutim cijene su veće. Na naročito jakoj cijeni je kupus, za koji po kartonu treba izdvojiti od 18 do 20 maraka. Prošle godine proizvođači kupusa su usljed pada potražnje bili prinuđeni i da zaoravaju kupus na njivama, ove godine bi oni koji su uzgajali srednje rane sorte mogli do zarade.

Niska prošlogodišnja cijena i loša potražnja kumovali su manjim površinama konzumnog krompira u  ovogodišnjoj proizvodnoj sezoni na području Semberije. Semberci su kažu uglavnom prodavali mladi krompir.

S toga je  u ovo doba godine nestašica ovog povrća na pijacama evidentna.

Da cijene povrća neće padati ni tokom predstojeće jeseni smatraju dobri poznavaoci aktuelnih tržišnih prilika. Suša je kažu dodatno poskupila proizvodnju, pa su i imputi u zahtjevnom poslu bili skuplji.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.