Završen skup na Trgu Krajine, upućena tri zahtjeva

Opozicione partije u Republici Srpskoj uputile su sa današnjeg protestnog skupa na Trgu Krajine u Banjaluci tri zahtjeva, koji će, kako je najavljeno, biti proširivani ukoliko ne budu ispunjeni.

U prvom zahtjevu, koji je okupljenima pročitao predsjednik SDS-a Mirko Šarović, od RTRS-a se traži da u roku od 15 dana na isti način, kao i druge televizije, u digitalni MUS uključi BN televiziju.

Šarović je najavio da će u suprotnom biti održan novi protestni skup ispred zgrade RTRS-a sa novim i proširenim zahtjevima.

On je naveo da predstavnici opozicije traže od sudova i tužilaštva da hitno procesuiraju sve odgovorne za, kako kaže, afere nastale tokom pandemije u vezi sa nabavkom kiseonika, zaštitnih maski i respiratora.

Šarović je rekao da je treći zahtjev momentalna smjena ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alena Šeranića i direktora Uiverzitetsko-kliničkog centra Vlade Đajića, kao i svih direktora bolica koji su, kako je naveo, postupali mimo zakona i standarda u nabavci medicinskog kiseonika.

Okupljenima su se obratili lideri i funkcioneri ostalih opozicionih stranaka.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović poručio je da očekuje pobjedu na opštim izborima naredne godine.

Okupljeni građana ispratili su zvižducima i negodovanjem obraćanja predsjednika DNS-a Nenada Nešića i SPS-a Gorana Selaka.

Na opozicionom skupu građanima se na poziv Šarovića obratila i novinarka BN televizije Slađana Jašarević.

Iako je jedan od povoda protestog skupa bilo, kako su naveli, gašenje pojedinih televizijskih predajnika, glavna tema govornika na protestnom skupu bili su opšti izbori naredne godine.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.