Zaraženo najmanje 356 osoba u cijeloj zemlji /VIDEO/

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa testirano je 186 osoba i potvrđen je jedan novi slučaj virusa korona, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.On je naveo da je u pitanju muškarac starije životne dobi iz Bijeljine.Time je ukupan broj zaraženih u Srpskoj porastao na 201.

Naveo je da se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 15.100 lica.

On kaže da je 301 osoba testirana na graničnim prelazima u BiH . Sve testirane osobe su bile negativne .

U karantinu na GP Gradiška trenutno se nalazi 136 osoba , U šamcu se nalazi 19 osoba , a na GP Brod 68 osoba , dok se na Rači nalazi 16 osoba koje su u toku jučerašneg dana prešle granicu sa Srbijom.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da je naredni 21 dan ključan u borbi protiv virusa korona, te su sva sredstva Srpske usmjerena na to da se u ovom periodu epidemija pokuša u potpunosti staviti pod kontrolu, zbog čega je najvažnije da građani ostanu u svojim kućama. “Očekujem da u naredni 21 dan budemo u boljem položaju i da tada govorimo o kontroli epidemije”, naveo je Šeranić i dodao da bismo 1. maj mogli dočekati relaksiraniji.

Broj osoba zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini i dalje raste. Do sada je zaraženo najmanje 356 osoba u cijeloj zemlji. Zabilježeno je osam smrtnih slučajeva, dok se oporavilo najmanje 17 osoba.

Drugi smrtni slučaj zabilježen je u Srednjobosanskom kantonu kazao je direktor Zavoda za javno zdravstvo Sead Karakaš.

Na području Tuzlanskog kantona od 58 testiranih osoba, 11 je pozitivno na virus korona, čime je ukupan broj zaraženih 30, najnoviji su podaci Kriznog štaba kantonalnog Ministarstva zdravlja.

Međunarodni aerodrom u Sarajevu od danas je zatvoren za putnički saobraćaj, ali će ostati otvoren za humanitarne letove i promet kargo robe.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *