Crna Gora: Pacijent životno ugrožen, 17 zdravstvenih radnika u karantinu /VIDEO/

Vladika Milutin preminuo je noćas u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu gde se nalazio na lečenju od Kovida-19. Eparhija valjevska je krajem prošle nedelje potvrduila da su pored 71 godišnjeg vladike  još dvojica sveštenika pozitivna na koronu. U Kliničkom centru Vojvodine jutros je  preminula devedesetogodišnja žena iz Temerina što je četvrta umrla osoba na teritoriji pokrajine.

Na Institut za pulmologiju u Beogradu tokom vikenda primljeni su i mladi pacijenti zaraženi koronavirusom kod kojih je bolest brzo napredovala i koji su morali u intenzivnu jedinicu. Ova ustanova  sa 175 postelja od  sinoć ne prima nove zaražene. 

Devet vojnika je inficirano koronavirusom, svi su dobro i uspešno se oporavljaju, kaže ministar odbrane Srbije Aleksandar Vilin. Još 642 su samoizolaciji. Zaraženi vojnici radili na kontroli granice na severu Srbije.

Epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, inficirana je je korona virusom zbog čega je izolovano još 18 radnika.  Odogovorni kažu da su se i inficirana doktorka i svi u Zavodu pridržavali mera zaštite.

Pacijent pozitivan na koronavirus, inače suprug medicinske sestre, koji je sinoć primljen u KCCG, životno je ugrožen i na respiratoru je. Zbog ovoga je 17 zdravstvenih radnika preventivno poslato u karantin. 

U KCCG trenutno se nalazi 14 pacijenata kod kojih je potvrđen virus, od tih 14 pacijenata 10 je na infektivnoj klinici, a 4 na liječenju u intenzivnoj jedinici liječenja Interne klinike. Nakon testranja jutros je potvrđeno još  6 pozitivnih rezultata, tako da je Crnoj Gori je, je 91 osoba inficirana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *