Jedan novozaraženi u Bijeljini, testirano još šestoro /VIDEO/

U Bijeljini je virusom korona zaražena i peta osoba. U bolnički karantin preventivno je smješteno još šest osoba za koje postoji sumnja u zarazu i čekaju se rezultati testiranja. I dalje se u Bijeljini pod nadzorom nalazi 1.145 lica, a od toga 62 lica se nalaze u kućnom karantinu. U funkciji su i svi krantini na području grada, a Gradski štab za vanredne situacije danas je donio odluku da se pojača kontrola lica koja se nalaze u kućnom karantinu.

U Bijeljini je virusom korona zaražena i peta osoba, stariji muškarac na programu dijalize, otac jednog od zaraženih iz prvog klastera.

Peta osoba zaražena virusom korona zbrinuta je u bijeljinskoj Bolnici po svim propisanim procedurama i izolovana je u posebnoj prostoriji.

Kliničko stanje svih pacijenata kod kojih je registrovan virus korona je relativno zadovoljavajuće, kaže Lovrićeva.

U bolnički karantin preventivno je smješteno još šest osoba za koje postoji sumnja u zarazu i čiji će rezultati biti poslati na analizu.

I dalje se u Bijeljini pod nadzorom nalazi 1.145 lica, a od toga 62 lica se nalaze u kućnom karantinu.

Gradski štab za vanredne situacije danas je donio odluku da se pojača kontrola lica koja se nalaze u kućnom karantinu.

Karantini na području grada su u funkciji, kaže Mićić. U šatorskom karantinu na graničnom prelazu Rača nalazi se 16 lica za koja se očekuju rezultati testiranja na virus korona.

Gradski štab je ranije naložio da bude ponovo izvršena dezinfekcija kompletnog grada i ulica, te stambenih zgrada, što je tokom vikenda i realizovano. Mićić je rekao i da u protekla 24 časa nije bilo prelazaka putnika na graničnom prelazima Rača i Pavlovića most na području Bijeljine.

Kol centar za pomoć starijima, ali i trudnicama, te hroničnim bolesnicima i osobama sa invaliditetom juče nije radio podsjetio je gradonačelnik i istakao da je Gradski štab donio odluku da preko Agrarnog fonda pomogne poljoprivrednicima pri plasmanu robe.

Uvažen je i prijedlog Privrednog savjeta, Gradske organizacije Crvenog krsta i preduzeća TRB da se napravi i sporazum o utrošku do sada prikupljenih donatorskih sredstava.

Policija je prekršajno  kaznila osam lica koja nisu poštovala policijski čas, a zabranu kretanja za starije od 65 godina nije ispoštovalo jedno lice u Bijeljini.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *