Zadržati slobodu medija, ali i zaštititi privatnost /VIDEO/

Kvalitetnom javnom raspravom trebamo doći do konačnog rješenja u vezi sa uvođenjem krivičnog djela kleveta u Krivični zakonik Republike Srpske, rekla je predsjedavajuća i srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović. Istakla je da mediji treba da budu slobodni, te dodala da to ne može biti neograničena sloboda.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je povodom uvođenja klevete u Krivični zakonik Republike Srpske da time niko ne juriša na novinarske strukture i da će u javnoj raspravi biti eliminisani svi strahovi koje ima medijska zajednica.

Udruženje novinara Republike Srpske će uskoro organizovati javnu raspravu na kojoj ćemo pozvati ministra, kolege novinare, pravnike, advokate, tužioce i sudije. Najbitnije je da čujemo odgovore na nedoumice koje novinari ističu, izjavila je potpredsjednik Udruženja novinara Republike Srpske Mira Kostović.

Podsjetimo, Vlada Repblike Srpske usvojila je na posljednjoj sjednici Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojima se uvodi novo krivično djelo protiv časti i ugleda, odnosno krivično djelo uvrede i klevete.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *