Vučić: Uložićemo 100 miliona evra u auto-put do Bijeljine /VIDEO/

Zajedničkim projektima Srpske i Srbije  biće omogućena veća stabilnosti i bolja budućnost za sve građane, poručeno je nakon sastanka zvaničnika dvije zemlje. 

Razgovarano je o izgradnji mosta i auto-puta koji će biti strateški komunikacijski projekat za Republiku Srpsku.

Ići ćemo na značajnu podršku izgradnje autoputa od granice Srbije do Bijeljine od 17 kilometara, i to košta oko 140 miliona evra, a Srbija je spremna da uloži 100 miliona evra u taj projekat, naglasio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Pored ulaganja  od 100 miliona evra u auto-put do Bijeljine, jedan od značajnijih projekata je i  izgradnja manjeg aerodroma na teritoriji Hercegovine s ciljem bržeg povezivanja dvije zemlje. Kaže da će već u ponedjeljak delegacija Srbije otputovati u Trebinje da vidi na koji način je moguće ovu ideju realizovati.

Srbija će u narednih nekoliko dana uplatiti i milion evra za studentski  centar “Nikola Tesla” paviljon broj 3. Iznos će biti uplaćen u cjelosti.

Podsjetio je da se u Srpskoj i FBiH  sredstvima Srbije pomaže rad vrtića, domova zdravlja  i škola te da dosadašnja  novčana pomoć  premašuje 59  miliona evra  u skoro svim lokalnim zajednicama.   

I to nije sve. Aleksandar Vučić napominje  da će Srbija ukoliko bude potrebe pružiti i dodatnu finansijsku injekciju RS.

Iz Srpske danas poruke zahvalnosti Srbiji za dosadašnju saradnju sa Srpskom.

Predsjednik Aleksandar Vučić kaže da je za Srbiju Dejtonski sporazum sveto pismo i  da bi volio da stvari ostanu u okviru tog sporazuma.

Vučić je izrazio nadu da će sve poslaničke grupe u oba parlamenta podržatu Zakon o zaštiti o očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma i to “ćemo pokušati da usvojimo u gotovo istovjetnom tekstu”.

Govoreći o pandemiji virusa korona on je rekao da Srbija trenutno ima oko 1.500 slobodnih respiratora od čega 1.030 neotpakovanih.  Dodao  je da počinje izgradnja novih bolničkih objekata u  Beogradu i Kruševcu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *