Vučić uručio sanitetska vozila Domovima zdravlja u Srpskoj /VIDEO/

Svečanu delegaciju Srbije predvođenu predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dočekali su  na Aerodrom Banjaluka srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik RS. Dobrodošlica predsjedniku Srbije upriličena je tradicionalno, uz hljeb i so, te počasni vod i članove kulturno umjetničkog društva.

Vučić je sa saradnicima prvo stigao pred UKC RS, gdje su ga dočekali predstavnici najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj, te načelnici opština i direktori domova zdravlja, kojima su urućeni ključevi 15 ambulantnih vozila, koje je Srbija donirala Srpskoj.

Ponosan sam što sam u Banjaluci. Ovo nije donacija kao donacija. To je dio naše odgovornosti, jer Srbija mora da brine o Srpskoj, da pokazuje odgovornost, rekao je Vučić.

Srbija danas zahvaljujući teškim mjerama koje su preduzete ranije ima više novca kaže Vučić. Dodaje, da je Srbija noćas poslala i 10.000 testova za Srpsku.

Pomagali smo i pomagaćemo i srpskim opštinama u Federaciji BiH poručuje Vučić time ističe ne ugrožavamo teritorijalni integritet BiH i niko nam ne može oduzeti pravo da pomažemo Republiku Srpsku, gdje je u protekle tri godine Srbija doznačila 120 miliona maraka.

Posjeta predsjednika Srbije je uvijek više od obične posjete, i tako i mi u institucijama razmišljamo, istakla je predsjednica Republike Srpske.Srbije je kaže ona prva pomogla Srpskoj kad se pojavila epidemija virusa korona.

Ponosan sam što Republika Srpska i Srbija egzistiraju kao dvije države na ovim prostorima. Sviđalo se to nekome ili ne, ali to tako jeste, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je naglasio da su veze Srpske i Srbije jako važne.Zahvalio je Vučiću i za spremnost za pomoć u razvoju infrastrukture.Izgradnja auto-puta za nas je kaže kapitalna stvar.

Predsjednik Srbije danas je u banjalučkom naselju Petrićevac posjetio i višenamjenski objekat u kojem će biti vrtić, dom zdravlja i mjesna zajednica, za čiju izgradnju je Srbija izdvojila 800.000 evra.

Zvaničnici su obišli i srpsko-ruski hram u izgradnji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *