Vučić: Nikada neću izdati Republiku Srpsku /VIDEO/

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će predstojeći samit lidera EU i čelnika država Zapadnog Balkana u Briselu biti najznaimljiviji i najznačajniji dan u posljednjih deset godina, jer će lideri zemalja u regionu moći da zaključe kakva će biti arhitektura Evrope i na osnovu toga da procijene svoje mjesto. Govoreći o odnosima Republike Srpske i Srbije, Vučić je istakao da Srbija nikada neće iznevjeriti Srpsku.

Vučić nije mogao da odgovori da li će u četvrtak, 23. juna, ići u Brisel, jer mora da obavi konsultacije sa članovima Vlade, liderima zemalja članica inicijative “Otvoreni Balkan” i čelnicima država u okruženju.

Govoreći o odnosima Srbije i Republike Srpske, Vučić je istakao da Srpsku nikada neće izdati, niti iznevjeriti, kako to neki govore, niti će bilo kada uzvraćati jezikom mržnje na takve optužbe.

Na pitanje kako komentarišu svojevrsnu poplavu specijalnih izaslanika za Zapadni Balkan, Vučić je odgovorio da se plaši da je, što je ta poplava veća, sve manje dobrih rješenja i prijedloga za region.

Komentarišući nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, predsjednik Srbije naveo je da se nada da će nekakav prvi dogovor o konkretnim problemima biti postignut, ističući da bi to bilo značajno.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *