Vlada će nastaviti da pomaže poslovne subjekte

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će Vlada svojim mjerama nastaviti da pomaže poslovne subjekte kojima je onemogućen rad u skladu sa zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije.

Višković je tokom sastanka u Banjaluci sa predstavnicima Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske rekao da je prije nekoliko dana Narodna skupština Srpske, na prijedlog Vlade, donijela Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgođenom plaćanju poreskog duga, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

“Izmjenama navedenog zakona, poslovnoj zajednici je omogućeno da svoje poreske obaveze po svim osnovama iz prošle godine umjesto do kraja marta, izmire do kraja juna. Ukoliko i do tada ne izmire dug, zakon daje i mogućnost beskamatnog reprograma duga”, istakao je Višković.

Višković je podsjetio i da sva lica koja su ostala bez zaposlenja, a prijavljena su Zavodu za zapošljavanje Srpske, redovno primaju zakonom propisanu novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti.

Na sastanku sa direktorom Zanatsko-preduzetničke komore Jovanom Bratićem i predsjednikom Lazom Šešićem razgovarano je o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji i posljedicama koje ostavlja na rad poslovnih subjekata iz ove oblasti.

Sastanku su prisustvovali i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Srpske Vjekoslav Petričević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *