Uhapšeni u akcijama “Transporter” i “Storidž” predati Tužilaštvu BiH

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su uz visoke mjere obezbjeđenja dovezli i predali u nadležnost Tužilaštva BiH uhapšene u nastavku aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala u akcijama “Transporter” i “Storidž”.

Postupajući tužilac ispitaće osumnjičene, nakon čega će donijeti oduku o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora, kao i daljim aktivnostima u predmetu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz ovog tužilaštva juče je saopšteno da je na području Banjaluke uhapšeno više lica osumnjičenih za više teških krivičnih djela, neovlašten promet većih količina kokaina, kao i učestovanje u naručenom ubistvu jedne osobe na području ovog grada, izvršeno na način organizovanih egzekucija između pripadnika grupa organizovanog kriminala.

Osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i sa naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića.

Njih su uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Akcija “Transporter” pokrenuta je u jesen prošle godine. Realizuje se sa partnerskim tužilačkim i policijskim institucijama u BiH, regionu i inostranstvu, a usmjerena je na krivično procesuiranje više lica osumnjičenih za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih djela, uključujući ubistva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga i pranje novca.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.