Tviter dodaje dugme za uređivanje: Vrijeme je da popravimo te greške u kucanju

Funkcija koju su korisnici Tvitera tražili toliko dugo – već sada mitsko „dugme za uređivanje“ zapravo postaje stvarnost. Tviter je najavio da radi na tome da omogući korisnicima da uređuju svoje tvitove nakon što ih objave.

Ideja je da ćete moći da ispravite sve greške u kucanju ili greške u tvitu bez žrtvovanja bilo kakvih odgovora, retvitova ili lajkova koji su već prikupljeni. Tviter planira da počne da testira ovu funkciju sa pretplatnicima Twitter Blu-a u „narednim mjesecima”, saopštila je kompanija.

Džej Salivan, potpredjsednik kompanije za potrošačke proizvode, rekao je da je uređivanje „najtraženija funkcija Tvitera dugi niz godina”, a kompanija od prošle godine istražuje kako da omogući tu funkciju „na bezbjedan način”.

„Bez stvari kao što su vremenska ograničenja, kontrole i transparentnost o tome šta je uređeno, – edit bi se mogao zloupotrebiti za izmjenu zapisa javnog razgovora”, rekao je Salivan i dodao: „Zaštita integriteta tog javnog razgovora je naš glavni prioritet kada pristupamo ovom poslu”.

Bivši izvršni direktor Tvitera, Džek Dorsi, nije bio voljan da doda takvu funkciju u prošlosti. Tokom razgovora 2018. godine, Dorsi je izrazio zabrinutost da bi dugme za uređivanje moglo omogućiti korisnicima da promijene značenje tvita nakon što on postane široko dijeljen, a 2020. je rekao da Tviter „vjerovatno nikada” neće dodati tu funkciju.

Čini se da se mišljenje kompanije o „dugmetu za uređivanje” promijenilo nakon što je Parag Agraval postao izvršni direktor.

Nekoliko dana kasnije, nakon što se ispostavilo da je Ilon Mask kupio 9,2 odsto udjela u kompaniji, prvi značajan tvit izvršnog direktora „Tesle” bio je da ispita svoje pratioce da li Tviter treba da doda dugme za uređivanje. Za je bilo 73,4 odsto.

(RTS)


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *