U završnoj fazi Isporuka fazanskih pilića lovačkim sekcijama u Semberiji /VIDEO/

Lovačko udruženje Semberija iz Bijeljine u ovoj godini unosi 4000 mladih fazana u lovište iz vlastite Fazanerije u Suvom Polju. Kako nam je potvrđeno, do nedjelje će biti završena isporuka svim lovnim sekcijama u Semberiji.

Fazanska divljač je broj jedan u lovištima Semberije. U Fazaneriji gdje je stacionirano matično jato ove godine je proizvedeno oko 13.300 fazanskih pilića. Dio se isporučuje lovačkim udruženjima širom Srpske i BiH, dok se dio isporučuje lovačkim sekcijama u Semberiji. Baš ovih dana aktuelan je taj posao po sekcijama širom Semberije.

Koncentrovana hrana za fazanske piliće je veoma poskupila, što je umnogome  povećalo i naše troškove, kaže Božić.

Lovište bez divljači je kao kuća bez čeljadi kažu u Lovačkom udruženju Semberija pa su sve snage usmjerili da savjesno i odgovorno gazduju lovnim područjem koje se prostire na oko 43.000 hektara i Fazanerijom u Suvom Polju. Sada im je prioritet zanavljanje inkubatorske stanice što će kaže Božić biti još jedan korak ka daljem razvoju i unapređenju lovstva u Srpskoj. Za ovaj poduhvat očekuju i podršku resornog ministarstva koja do sada nije izostala za aktivnosti koje je realizovalo ovo udruženje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *