U Nišu preminula 23-godišnja porodilja od posljedica kovida /VIDEO/

Najnoviji korona presjek u BiH- još 589 novozaraženih, a preminule su 32 osobe. Od tog broja u RS 270 novih slučajeva i 11 umrlih od posljedica zaraze. Zdravstveni sistem Srbije pod sve većim pritiskom. U Nišu je preminula 23-godišnja porodilja.

Najviše novih pozitivnih slučajeva od današnjih 270 dolazi iz Banjaluke -65, u Bijeljini 42 nova slučaja.

U Banjaluci je sve teža epidemiološka situacija. Broj zaraženih svakodnevno se povećava, a među njima je sve više mladih.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš, prof. dr Zoran Perišić, kaže za RTS da je u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovano 165 kovid pacijenata, a među njima su i četiri trudnice i porodilje. Jedna od njih, koja ima samo 23 godine, nažalost preminula je od posljedica korone.

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa koronavirusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolesti, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević. U jablaničkom okrugu je među oboljelima sve više djece, pa je zbog toga u Leskovcu otvorena dječija kovid ambulanta.

I Hrvatska ponovo bilježi porast broja zareženih koronavirusom kao i sve veći pritisak na bolnice. Danas ima 1291 novi slučaj zaraze. U bolnicama se liječi 678 zaraženih, 92 pacijenta su na respiratoru, a preminulo je još 12 osoba. Nacionalni štab civilne zaštite na konferenciji je iznio informacije o novim mjerama-Test dvaput sedmično za zdravstvene radnike bez potvrde, a uvedena su i nova pravila za školarce.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.