Nema smanjenja plata zaposlenima u lokanim samoupravama /VIDEO/

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je Nacrtom programa fiskalne konsolidacije za period od 2021. do 2023. godine, koji će biti razmatran na predstojećoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, predviđeno da konsolidovani budžetski deficit Srpske na kraju fiskalne godine ne može biti veći od tri odsto BDP-a u toj godini. Iz Sindikata lokalne samouprave kažu da neće biti smanjenja plata zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave.

Komentarišući današnji sastanak u Banjaluci predstavnika Ministarstva finansija Republike Srpske i predstavnika Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Srpske u vezi sa spornim mjerama uvrštenim u Program fiskalne konsolidacije koje se odnose na smanjenje plata za radnike u jedinicama lokalne samouprave, ministarka Zora Vidović je rekla da nijednoj lokalnoj zajednici nije rečeno da smanjuju plate zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, već su date određene preporuke.

Vidovićeva je rekla da je Vlada Republike Srpske kod izrade ovog programa išla kombinovanom metodom, s jedne strane smanjenje rashoda, a s druge strane povećanje prihoda.

Ona je navela da svaka lokalna zajednica mora raditi na unapređenju poslovnog ambijenta kako bi zaposlila veći broj radnika i da ti poslovni subjekti ostvare veću dobit.

Predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske Branko Zelenović izjavio je da neće biti smanjenja plata zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave, kao ni smanjenja broja radnika u ovom sektoru.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.