“Odluka Ustavnog suda BiH je politička i riječ je o pokušaju otimanja imovine RS” /VIDEO/

Posljednja odluka Ustavnog suda BiH je pravno neosnovana, politički motivisana i predstavlja pokušaj otimanja imovine Republike Srpske, ocijenio je i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić. On je upozorio da se ovom odlukom, upravljanje šumama pokušava prenijeti na nivo BiH

Savjetnik za pravna pitanja srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija rekao je Srni da se političkom odlukom Ustavnog suda BiH o šumama od Republike Srpske otima više od 50 odsto teritorije i da će se taj “perfidni plan pokazati fatalnim po BiH”.

Profesor ustavnog prava Siniša Karan izjavio je da je nova odluka Ustavnog suda BiH, kojom se utvrđuje da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske, odnosno one odredbe u kojima se navodi da su šume na području Srpske u njenom vlasništvu, nisu u skladu sa Ustavom BiH, svakako politička i predstavlja nastavak stvaranja atmosfere početka kraja državne zajednice BiH.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je povodom odluke Ustavnog suda BiH o šumama u Srpskoj, koje čine 70 odsto njene teritorije, da je neophodno sazvati posebnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi donijeli odluke kako izaći iz ove situacije i zaštititi Republiku.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da Ustavni sud BiH otimanjem imovine Republike Srpske udara na sam Dejtonski mirovni sporazum i da je potrebno svim pravnim i političkim sredstvima zaustaviti političko djelovanje pravosudne institucije koja bi trebalo da štiti Ustav, a radi suprotno.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je danas, povodom odluke Ustavnog suda BiH da šume Republike Srpske nisu njeno vlasništvo, pozvao da svi donosioci odluka u Narodnoj skupštini Republike Srpske ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.