U BiH od juče petoro preminulih od korona virusa, 267 novozaraženih /VIDEO/

U BiH je prijavljeno 267 novozaraženih – u RS 85, u FBiH čak 182 kao i pet smrtnih slučajeva. Virus korona sve više se širi među političarima i zvaničnicima institucija- osim dvojice entitetskih premijera Fadila Novalića i Radovana Viškovića, pozitivan na virus je i direktor obavještajno- bezbjedonosne agencije BiH, Osman Mehmedagić. Od danas je omogućen ulazak u BiH državljanima članica EU i Šengen zone, koji posjeduju test da su negativni na virus korona ne stariji od 48 časova.

Virus korona potvrđen je kod još 85 osoba u Republici Srpskoj, a preminula je žena srednje životne dobi iz Sokoca, podaci su Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. U Bijeljini još četiri novozaražena, plus jedna osoba iz Ugljevika. I danas najviše zaraženih iz Banjaluke- 17, slijedi Zvornik sa 12 zaraženih, zatim Foča i Višegrad. U Foči je najviše zaraženih među radnicima rafting kampova.

Danas je prijavljeno je novih pet smrtnih slučajeva od Kovida-19 u Bosni i Hercegovini. U Sarajevu je preminuo muškarac star 42 godine. On je bio na respiratoru. U RS preminula je žena srednje životne dobi iz Sokoca. Prema podacima federalnog Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji je od juče testirano je 1.300 uzoraka, od kojih su 182 pozitivna na covid-19.

Samo 89 zaraženih je registrovano u Sarajevu: Dvije osobe su preminule, ukupan broj zaraženih dostigao je skoro 1.000 u Sarajevskom kantonu! Na virus korona pozitivan je i Generalni direktor Obavještajno-bezbejdonosne agencije Bosne i Hercegovine Osman Mehmedagić, potvrdili su iz ove institucije. On je u izolaciji sa blažim simptomima te prati upute epidemiloga.

U posljednje vrijeme koronavirus je otkriven kod brojnih javnih ličnosti i političara, a među njima su i dva entitetska premijera Fadil Novalić i Radovan Višković.

Novalić je nakon pogoršanja zdrvstvenog stanja juče i hospitalizovan, a prema posljednjim informacijama njegovo stanje je stabilno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *