“U BiH nema važnijeg pitanja od promjene Izbornog zakona” /VIDEO/

Političke stranke i međunarodni zvaničnici šalju različite poruke o održavanju Opštih izbora u oktobru ove godine.

Član Interresorne radne grupe za izmjenu Izbornog zakona BiH Borjana Krišto rekla je da iz Brisela nema zvaničnog poziva za razgovore o izbornom modelu uz medijaciju najviših zvaničnika EU, ali je ukazala da u BiH nema važnijeg pitanja od promjene tog zakona. Krišto, koja je visoki funkcioner HDZ-a BiH, kaže da ova stranka i Hrvatski narodni sabor duže vrijeme čine sve i nude veoma konstruktivna rješenja koja su u interesu političke stabilnosti i budućnosti BiH, te ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda i drugih naroda.

Njeno mišljenje dijeli i HDZ-ov Nikola Lovrinović.

 U Centralnoj izbornoj  komisiji očekuju da će sredstva za organizovanje opštih izbora biti osigurana u roku od 15 dana nakon raspisivanja izbora. Ambijent, priznaju, nije dobar,  ali važeći Izborni zakon je poručuju jasan.

Lider SNSD-a Milorad Dodik kaže da su spekulativna nastojanja Centralne izborne komisije BiH /CIK/ o izbornom procesu, kao i političkog bloka koji to podržava.

 Na važnost provođenja izbora u oktobru, ali i na finalizovanje ustavne i izborne reforme, u nekoliko navrata upozorili su i pozvali političke predsatvnike u BiH gotovo svi međunarodni zvaničnici.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *