Kome smeta izgradnja aerodroma u Trebinju ? /VIDEO/

Ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je da ministar inostranih poslova Bisera Turković na sve moguće načine pokušava da ograniči aktivnosti u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, jer je interes određenih struktura iz Sarajeva da taj projekat ne bude ostvaren.

Mitrović je rekao Srni da je Savjet ministara 30. marta trebao dati “zeleno svjetlo” na nacrt memoranduma o razumijevanju i saradnji između BiH i Srbije u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, ali da je Turkovićeva dan uoči sjednice obavijestila Generalni sekretarijat da povlači prvobitno pozitivno mišljenje na memorandum.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da što je više Bisere Turković i njenog djelovanja, to je sve manje BiH. Ljudi iz BiH odlaze upravo zbog osoba kao što je ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković koja sebi daje za pravo da usporava istorijske projekte. Ako neće da pomogne neka ne odmaže, poručio je to gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.Ministar Vojin Mitrović kaže da će zbog poteza Turkovićeve procedura do formiranja memoranduma pa i njegovo samo potpisivanje između BiH i Srbije biti mnogo duže i prolongirana za nekoliko koraka.

U Ministarstvu saobraćaja kazali su “Glasu Srpske” da je obezbijeđen novac za eksproprijaciju zemljišta za aerodrom u Trebinju, koja bi uskoro trebalo da počne. U ovom ministarstvu naveli su i da nadležni rade na ispunjenju svih drugih uslova po pitanju važnog projekta u najvećem gradu Hercegovine.

I Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, uputio je dopis predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji, povodom donošenja Memoranduma sa Vladom Srbije o izgradnji aerodroma Trebinje. Zahtijeva da se obustavi projekat dok se ne utvrdi nepostojanje uticaja aerodroma na izvor rijeke Omble.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *