U BiH 231 novi slučaj zaraze korona virusom /VIDEO/

Novih devet smrtnih slučajeva od korona virusa u BiH. Od juče je registrovano još 231 novozaraženih – 69 u Republici Srpskoj i 162 u Federaciji. U Bijeljini novih sedam slučajeva koronavirusa.

U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj preminulo je pet osoba pozitivne na virus korona, a Kovid-19 potvrđen je kod još 69 pacijenata od testiranih 522 uzorka. Preminule su osobe iz Bijeljine, Ljubinja, Petrova, Višegrada i Brčkog. Kada je riječ o novozaraženima, sedam osoba je iz Bijeljine, šest iz Zvornika, pet iz Foče, četiri iz Šamca itd. U bijeljinskoj kovid bolnici trenutno se nalazi 36 pacijenata. Pet pacijenata je na respiratoru od kojih su dva intubirana i tri na mehaničkoj potpori.

Iako se u bijeljinskoj bolnici bilježi nešto manji broj prijema u odnosu na prethodne dane, stanje je alarmantno jer je sada više težih slučajeva.

Od početka pandemije, Institutu za javno zdravstvo prijavljeno je 173 smrtnih slučajeva od COVIDA-19. Upozoravaju da što je veći broj oboljelih, očekivano je veća i smrtnost.

Prema posljednjem presjeku stanja u 12 časova, u protekla 24h, u Federaciji BiH testirana su 444 uzorka, od kojih su 162 pozitivna na SARS-CoV-2, a zabilježena su i četiri smrtna slučaja.

U Federaciji BiH, rekordan broj zaraženih bilježi već danima Kanton Sarajevo.

U posljednja 24 sata 101 slučaj virusa korona potvrđen je u Sarajevskom kantonu, a od toga je 81 inficirano lice iz porodičnih klastera i u samoizolaciji su od ranije. Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 1.249 slučajeva, broj smrtnih slučajeva u ovom gradu je 38.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *