U Beogradu grade Kovid bolnicu /VIDEO/

U Vojnom kompleksu “Zemun ekonomija” na Batajničkom drumu počela je izgradnja kovid bolnice koja će biti opremljena najmodernijom opremom, a kako je najavljeno u funkciju će biti puštena već od 1. decembra.

U Beogradu je danas počela Izgradnja nove moderne kovid bolnice u kojoj će biti oko 200 jedinica intenzivne njege i za koju vjeruje da će biti završena 1. decembra.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je zajedno sa ministrima odbrane Aleksandrom Vulinom i zdravlja Zlatiborom Lončarem postavio kamen temeljac buduće montažne bolnice, u čiju će izgradnju biti utrošeno oko 28 miliona evra.

Vučić je rekao da se mnogi plaše jeseni i ponovio da će Srbija učiniti sve da bude među prvima u svijetu koja će dobiti vakcinu protiv virusa korona. Predsjednik Srbije je rekao da je jul bio kritičan za epidemiju korona virusa ne zbog fudbalskih utakmica, već zbog demonstracija širom Srbije, a da se stanje sada poboljšava.

Vučić je danas govorio i o ekonomskoj situaciji u zemlji. Naglasio je da je Srbija u drugom kvartalu ove godine druga u Evropi po stopi rasta BDP-a.

Srbija je finansijski stabilna, poručio je Vučić i rekao da će se tek na jesen vidjeti kakva ekonomska kriza slijedi u svijetu. Biće ekonomski potop ocijenio je.

Rekao je i da privredi Srbije na ruku ide što „zbog pandemije danas svi žele da proizvodne pogone naprave bliže svojim centralama“ i procijenio da će „mnogi iz azijskih zemalja svoju proizvodnju seliti u Evropu“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *