Tiodorović: Broj hospitalizovanih ukazuje da delta soj potiskuje britanski /VIDEO/

Restirano je 260 uzoraka, a virus korona potvrđen kod šest osoba u Srpskoj. Radi se o dva muškarca i četiri žene, mlađe i srednje životne dobi iz Banjaluke, Mrkonjić Grada, Bijeljine, Vlasenice, Zvornika i Prijedora. Nije bilo preminulih od posljedica zaraze u Srpskoj u posljednja 24 časa.

Masovna vakcinacija stanovništva nastavljena je i ove sedmice u Bijeljini, Sutra u srijedu građanima će na raspolaganju biti vakcina “fajzer”, u četvrtak “sputnjik ve” i u petak vakcina “sinofarm”. Stanovnici Banjaluke će od danas, bez prethodnog zakazivanja, na Banjalučkom velesajmu moći da se vakcinišu prvim dozama vakcina “astra zeneka” i “sinofarm”. Organizovano je danas u prostorijama Privredne komore i  kolektivno vakcinisanje radnika iz 15 privrednih društava.

S obzirom na trenutno povoljnu epidemiološku situaciju prioritet je ubrzati proces vakcinacije u Srpskoj.

Broj novih slučajeva korone u porastu je u svim gradovima u Srbiji. Najčešće se radi o ljudima koji se vraćaju sa ljetovanja. Sve ukazuje na to da imamo dominantan delta soj i on će jačati, to pokazuje manji priliv pacijenata u bolnicama, rekao je za RTS epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović. Ne vjerujem da će se uvoditi kontrolni pi-si-ar kod građana koji se vrađaju sa odmora u zemlju, kaže on.

Očekuje da će broj vakcinisanih početi da se povećava kada ljudi vide da broj oboljelih ponovo počinje da raste. Epidemiolog Tiodorović je rekao da su blizu odluke o obavaznoj vakcinaciji za zdravstvene radnike.

U Crnoj Gori je po opštinama najveći broj slučajeva infekcije koronavirusom na deset hiljada stanovnika registrovan u Budvi. Kompanija Džonson i Džonson koja proizvodi vakcinu, koju je odobrila Evropska agencija za ljekova (EMA), predala je prošle sedmice zahtjev za registraciju vakcine u Crnoj Gori

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *