Tegeltija: BiH raspolaže sa oko 930.000 doza vakcina, očekuje se uskoro još oko dva miliona

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da BiH u ovom trenutku raspolaže sa oko 930 hiljada doza vakcina protiv virusa korona.

Tegeltija je istakao da oko dva miliona doza, između ostalog i iz sistema Kovaks i EU mehanizma, treba da stignu u BiH do kraja trećeg kvartala, a u toku su aktivnosti nabavke “fajzer-biontek” vakcina koju provode predstavnici nadležnih zdravstvenih institucija entiteta i Brčko distrikta i Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara na osnovu iskazanih potreba u iznosu od 1.220.000 doza.

“S obzirom da vakcine u BiH pristižu u kontinuitetu, apelujemo na sve institucije koje se bave imunizacijom da građanima omoguće pristupačnije vakcinalne punktove i otvorenije krenu u kampanju masovnije imunizacije stanovništva da bi kretanje bilo bezbjednije i da bismo spremnije dočekali početak nove školske godine”, naglasio je predsjedavajući Savjeta ministara.

Iako je epidemiološka slika trenutno relativno mirna, Tegeltija je naveo da, prema izjavama zdravstvenih stručnjaka, opasnost nije prošla i da nije trenutak da se zanemare preporučene mjere zaštite.

“Stoga još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, te pristupe vakcinaciji, kao glavnom javnom zdravstvenom alatu u borbi protiv kovida”, poručio je Tegeltija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *