Sve više mladih sa težom kliničkom slikom /VIDEO/

Korona brojke svjedoče da se situacija iz dana u dan pogoršava. Raste i broj hospitalizovanih, među kojima je sve više mladih sa teškom kliničkom slikom. Ne ohrabruju ni procenti potpuno vakcinisanih u BiH.  Zbog dramatično pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori, nadležni odlučili da od danas uvedu strožije mere. Austrija na “crvenu listu” stavila sve zemlje zapadnog Balkana.

450 oboljelih i 12 smrtnih ishoda podaci su o virusu korona u posljednja 24 sata u Srpskoj. Najviše zaraženih u Banjaluci 112, dok je u Bijeljini potvrđeno još 29 slučajeva korone. Bolnički kapaciteti sve puniji,pa je ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj 622, najviše u UKC-u Srpske 340, a u ostalim bolnicama 282. Na respiratoru su 43 osobe. Među hospitalizovanima sve više mlađi i ljudi srednje životne dobi.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske je u četvrtak je zdravstvenim ustanovama u Srpskoj isporučio je 3.995 vakcina.Najviše je isporučeno u Banjaluku 719, te Bijeljinu 412.   Da su od novog talasa korona virusa najugroženije zemlje sa malim procentima vakcinisanih svjedoči statistika. U BiH je do sada obje doze primilo tek nešto više od 400 hiljada građana ili 12,45 odsto. Obuhvat vakcinacije mora biti veći.

U Srbiji se pogoršava epidemijska situacija. Sve je više zaraženih, a masovna vakcinacija je jedini izlaz. Na današnjoj sjednici Kriznog štaba o školama, ali i o kovid propusnicama. Ono što ja tražim je oštra kontrola strogih mjera, rekao je gostujući na TV Prva Branislav Tiodorović.

Zbog dramatično pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori, nadležni odlučili da od danas uvedu strožije mjere.

Ulazak u Crnu Goru biće omogućen samo ako državljani Crne Gore i stranci ispunjavaju jedan od propisanih uslova, a to je “da je prošlo 14 dana od revakcinacije za vakcine koje se daju u dvije doze, odnosno da je prošlo 14 dana od imunizacije vakcinama koje se daju u jednoj dozi”. Više se neće priznavati status djelimične vakcinacije jednom dozom, a od danas u tržne centre nije moguće ući bez ispunjavanja barem jednog uslova iz Nacionalne digitalne COVID potvrde.

Ministarstvo zdravlja Austrije izradilo je novu uredbu o epidemiološkim mjerama, kojom su sve zemlje zapadnog Balkana, stavljene na “crvenu listu”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.