Mulahusić bez mjera zabrane, a bio pripadnik odreda “El mudžahedin” /VIDEO/

Jasmin Mulahusić, osumnjičen za širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti kojeg je Sud BiH pustio na slobodu bez mjera zabrane, nalazi se na spisku pripadnika odreda “El mudžahedin”, čija je kopija u posjedu Srne, a iz kojeg je vidljivo da je u odredu proveo tri godine, četiri mjeseca i 18 dana.

Izvor koji je Srni ustupio spisak tvrdi da je Mulahusić odredu pristupio po njegovom osnivanju.

Na spisku pripadnika odreda “El mudžahedin”, koji je kao komandant potpisao Sakib Mahmuljin – prvostepeno osuđen na 10 godina zatvora zbog zločina nad Srbima u vrijeme dok je bio komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH u čijem je sastavu djelovao i odred “El mudžahedin, navedeno je da je Mulahusić u odredu proveo od 6. juna 1992. do 24. oktobra 1995. godine.

Na spisku od ukupno 1.774 imena Mulahusić je zaveden pod rednim brojem 1.270.

“Mulahusić je bio blizak sa teroristom Sudancem Behari Masad Omerom, koji je sa nekoliko mudžahedina iz BiH bio dio terorističkog napada 11. septembra na Svjetski trgovački centar u SAD, a navodno je učestvovao i u pružanju podrške odredu `El mudžahidin` u ratu devedesetih”, rekao je izvor Srne.

Isti izvor tvrdi da se u izvještaju austrijske Savezne kancelarije za zaštitu ustava i borbu protiv terorizma iz januara 2005. godine nekoliko puta spominje i Jasmin Mulahusić pod imenom /Yasmin/.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *