“Turkovićeva bi da uređuje i u Republici Srpskoj, ali taj film neće gledati” /VIDEO/

Nakon što su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili da Srbija i Republika Srpska u Donjoj Gradini na mjestu nekadašnjeg ustaškog logora Jasenovac podignu memorijalni centar, koji će biti svesrpsko svetilište, Turkovićeva je juče izjavila da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je za Srnu da se ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković na svu sreću neće pitati gdje će Srbi graditi svoja spomen-obilježja.

Upitan da prokomentariše izjavu Turkovićeve povodom najave da će se u Donjoj Gradini graditi memorijalni centar posvećen stradalim srpskim žrtvama da je “neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi bilo šta bez odluka njenih institucija i građana”, Špirić je rekao da njena izjava neodmjerena, tendenciozna, drska, bezobrazna i u krajnjoj liniji vrlo opasna.

“Teško je naći bilo gdje u svijetu tako bezobrazne i drske izjave, pogotovo jednog ministra inostranih poslova kao što su njene. Ako ne možemo umirati i sahranjivati se tamo gdje nam to po pravdi Boga pripada, onda je to poruka Srbima da oni nisu poželjni na ovim prostorima i da se on priprema za neke nove stanovnike”, istakao je Špirić.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da u BiH, od lidera SDA Bakira Izetbegovića do ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković, toliko mrze Srbe da ni mrtvima ne daju ni mir ni saučešće.

“Nisu to dali ni živim majkama srpskih žrtava, pa još manje osećaju obavezu prema davno umrlim majkama jasenovačke dece”, naveo je Vulin.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *