Sutra Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara /VIDEO/

Ministar finansija i trezora u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Benvanda izjavio je da očekuje da će parlament BiH uskoro potvrditi izbor Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Savjeta ministara, budući da ima sve potrebne kvalifikacije za to.

Bevanda je ocijenio da je odlukom Predsjedništva BiH o deblokadi vlasti otkočen proces koji BiH pomjera iz stanja blata u kojem se sad nalazi. Više od 13 mjeseci nakon opštih izbora u BiH formiranje novog saziva Savjeta ministara je čini se na pragu, pa se u javnosti analizira dosadašnji rad ministara u Savjetu ministara BiH, koji još uvijek rade u tehničkom mandatu. Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je aktuelni saziv Savjeta ministara BiH u proteklih pet godina pokušao da masovno izvrši prenos nadležnosti na nivo BiH, ali da je aktuelna vlast u Republici Srpskoj sprečavala sve što je mogla i da zahvaljujući tome nisu formirana tri ministarstva.

Oni su, istakao je Dodik, počeli da ozbiljne stvari donose putem telefonskih sjednica Savjeta ministara.Lider SP-a Petar Đokić smatra da su odlazeći ministri u Savjetu ministara trebali prethodnih godina bolje raditi kao predstavnici srpskog naroda u institucijama BiH.

Predsjedavajući Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara Staša Košarac zakazao je za sutra sjednicu Komisije, čijim je dnevnim redom predviđeno razmatranje podobnosti i davanje preporuke za potvrđivanje imenovanja Zorana Tegeltije za obavljanje dužnosti predsjedavajućeg Savjeta ministara. Vjerujem da će biti određenih pitanja za Tegeltiju, ali isto tako i da su kompentencije predsjedavajućeg na potrebnom nivou. Nadam se da neće biti politički neugodnih pitanja”, rekao je Košarac Srni.Napomenuo je da je sutrašnja sjednica u skladu sa Poslovnikom Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *