RiTE Ugljevik: U rad se pušta sistem za odsumporavanje, vrijedan 80 miliona evra /VIDEO/

Preduzeće Rudnik i Termoelektrana Ugljevik, svečano je proslavilo krsnu slavu – Svetog Stefana Dečanskog i jubilej 120 godina rudarstva u Ugljeviku.

U narednih mjesec dana, RiTE Ugljevik pustiće u probni rad sistem za odsumporavanje vrijedan oko 80 miliona evra, a do kraja godine ispuniće poslovni plan, kažu u rukovodstvu ovog preduzeća.

120 godina donijelo je Ugljeviku velike promjene, a najveća od njih je izgradnja Termoelektrane, koja već četiri decenije daje veliki doprinos ukupnoj energetskoj stabilnosti Republike Srpske u pogledu snabdijevanja električnom energijom, podsjetio je na obilježavanju slave ovog preduzeća resorni ministar Petar Đokić.

To su veliki troškovi koje će plaćati i ova Termoelektrana ali i Elektroprivreda RS ističe Đokić i dodaje da se moralo ući u ovu investiciju kako bi Termoelektrana produžila svoj radni vijek.

Nećemo na tome stati poručuje Đokić i najavljuje da Vlada ovih dana vodi intenzivne razgovore sa partnerima koji bi bili spremni da u Ugljeviku izgrade Cementaru.

Rudnik i Termoelektrana Ugljevik posluju pozitivno, naglašava Đokić ističući zahvalnost menadžmentu ovog preduzeća na doprinosu da Rudnik i Termoelektrana posluju stabilno.

Ruda je važan resurs za Elektroprivredu Republike Srpske, naglasio je generalni direktor ovog preduzeća Luka Petrović.

Ovo je jedan od najvećih jubileja kako u regiji, tako i u Republici Srpskoj, rekao je na svečanoj Akademiji povodom 120 godina rudarstva u Ugljeviku, vršilac dužnosti direktora RiTE Ugljevik Čedomir Stojanović.

Skupština opštine Ugljevik je, povodom jubileja, dodijelila Zlatnu značku ove lokalne zajednice RiTE Ugljevik kao preduzeću koje je presudno uticalo za razvoj ovog kraja i bolji život stanovništva.Priznanje su direktoru Stojanoviću uručili načelnik Ugljevika Vasilije Perić i predsjednik Skupštine opštine Đoko Simić. Podsjetimo, Ovo preduzeće zapošljava više od 1.900 radnika, a indirektno omogućava egzistenciju za 20.000 ljudi u regiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *