Šulić: Proizvođači i dobavljači da se uključe u akciju snižavanja cijena

Ministar trgovine i turizma Repubnlike Srpske Denis Šulić najavio je za sutra sastanak sa predstavnicima trgovačkih lanaca, proizvođača i dobavljača kako bi bio sačinjen plan djelovanja s ciljem snižavanja cijena domaćih proizvoda.

Šulić je rekao da će Vlada i predsjednik Srpske Milorad Dodik znati da cijene odgovornost ljudi koji su u teškim trenucima stali na stranu građana.

“Na Vladi Srpske je onda da kreira mjere podrške privredi Srpske, a zalagaću se da poseban fokus bude na onim ljudima koji su bili društveno odgovorni i da ih kao država nagradimo za to”, rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.

Šulić je podsjetio da je Srpska prije više od godinu dana donijela odluku o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice, a u junu je razgovarano sa predstavnicima trgovačkih lanaca o kampanji “Društveno odgovorni” i veći dio srednjih i malih trgovina se tome odazvao.

On je rekao da će novi korak u kampanji koji je inicirao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik biti taj da se o snižavanju marži, osim sa trgovačkim lancima, razgovara i sa proizvođačima i dobavljačima.

Šulić je naveo da su neki marketi organizovali lične akcije snižavanja cijena osnovnih životnih namirnica, što, kako kaže, podržava, ali smatra da bi veći efekat bio kada bi bili dio jednog sistema, a to je kampanja “Društveno odgovorno”.

On je rekao da je sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem razgovarao o nastavku pomoći socijalno ugroženim kategorijama, te je najavio da će i u tom smislu Vlada Srpske intervenisati.

Šulić je podsjetio da je prošle godine podijeljeno 7.000 paketa hrane i osnovnih životnih namirnica socijalno ugroženim.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je ranije da će od ministra trgovine i turizma Srpske zatražiti da održi sastanke sa domaćim trgovačkim lancima kako bi pronašli mogućnosti da se i u Srpskoj sprovede akcija snižavanja cijena domaćih proizvoda kao vid pomoći stanovništvu.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *