Potpisan ugovor i memorandum za projekat “Vodovod i kanalizacija dva”

U Banjaluci je danas, u organizaciji Ministarstva finansija Republike Srpske, potpisan Ugovor o prenosu kreditnih sredstava Evropske investicione banke po projektu “Vodovod i kanalizacija dva” i Memorandum o načinu realizacije projekta sa lokalnim zajednicama u Srpskoj.

Ugovor i memorandum su u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci potpisali ministar finansija Srpske Zora Vidović i predstavnici lokalnih zajednica.

Vidovićeva je juče sa regionalnim direktorom preduzeća “IRD Engineering” Draganom Kostadinovim potpisala ugovor o vršenju usluga nadzora za projekat “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” čiji je cilj poboljšanje kvaliteta vodovodnih i sanitarnih usluga za oko 215.000 stanovnika u opštinama i gradovima u Srpskoj.

Ukupna vrijednost projekta “Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj dva” je 60 miliona evra, a u njemu će učestvovati 24 lokalne zajednice. Učešće opština je 30 miliona evra, a ostatak iz kredita Evropske investicione banke.

Vlada Srpske odobrila je projektne planove čime su ispunjeni uslovi za narednu fazu, s obzirom na to da su do danas Gradiška, Zvornik, Teslić, Lopare, Nevesinje, Vukosavlje, Prnjavor, Prijedor, Trebinje, Pale, Rogatica, Laktaši, Istočna Ilidža i Milići ispunili sve potrebne uslove za realizaciju projekta.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *