Staša Košarac ponudio ostavku; Dodik: Sankcije za Košarca, ali ne na štetu Srpske

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac stavio je svoj mandat na raspolaganje predsjedavajućem Savjetu ministara Zoranu Tegeltiji.

Košarac se na ovaj potez odlučio nakon negativnih komentara, a povodom njegovog prisustva rođendanskoj zabavi u Sarajevu.

– Nakon veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana, te kritika koje su mi upućene od strane predsjednika SNSD-a gospodina Dodika, ali i mojih brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman sam da ponudim svoju ostavku i svoj mandat stavim na raspolaganje predsjedavajućem Savjeta ministara BiH, gospodinu Tegeltiji. Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka – istakao je on.

Košarac se još jednim izvinio građanima Republike Srpske, cijele BiH, te, kako je naveo, posebno svojim glasačima.

– Јoš jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke onlajn radom od kuće. Svoj posao sam i do sada obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako ću i nastaviti do konačne odluke mojih pretpostavljenih – naveo je Staša Košarac u izjavi koju je objavio na Tviteru.

Dodik: Sankcije za Košarca, ali ne na štetu Srpske

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da će Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa te dužnosti biti razriješen čim, kako kaže, budu dobijene garancije da Republika Srpska tom smjenom neće pretrpjeti štetu.

Dodik je za RTRS rekao i na koji će način SNSD sankcionisati Košarca, koji je grubo prekršio mjere zaštite od pandemije.

„Politički znači da kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj dio političke odgovornosti. A ovaj dio, ja moram biti siguran da Republika Srpska neće ostati deficitarna za kadar. Dakle, ako je moguće da istog časa razriješimo Košarca i dovedemo drugoga koji je lojalan Republici Srpskoj, a da to nije Mirko Šarović koji se bavi samo izdajom, onda bi to i učinili, ali nismo sigurni da to može“,  istakao je Dodik.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *