Srpska ne može primati migrante /VIDEO/

Cvijanovićeva je poručila da Srpska ne može primati migrante na svoju teritoriju i da ima puno povjerenje u policiju i MUP RS.

Ponovila je da Srpska nema uslova za smještaj migranata na svojoj teritoriji.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da pripadnici MUP Srpske kontrolišu kretanje migranata i da se svakodnevno nalaze na međuentitetskoj liniji.

Nećemo dozvoliti da migranti na bilo koji način ugroze građane ili da počine krivična djela i prekršaje koji mogu dovesti u pitanje bezbjednost – rekao je Lukač novinarima u Banjaluci. On je istakao da MUP Srpske ima dovoljno policajaca angažovanih na kontroli kretanja migranata.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas Srni da do sada nije bilo incidenata migranata i lokalnog stanovništva u blizini entitetske granice, ali da su građani, s razlogom uznemireni.

U naselju Blatna se građani organizuju i tokom noći dežuraju i prate kretanje migranata. Roditelji prate djecu u školu a i u vrijeme kad su kod kuće, djeca nisu bez odraslih vani – kaže on. Drljača je naglasio da je potrebno da se ovaj problem riješi prije nego što eksalira.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *