Pomoć porodici sa nepokretnim sinom /VIDEO/

Gradska uprava Grada Bijeljina, na inicijativu Fondacije „Ruka prijateljstva”, izdvojila je iz budžeta 8.000 konvertibilnih maraka za izgradnju kupatila u domu Milene Maksimović iz bijeljinskog naselja Koviljuše, čiji je dvadesetogodišnji sin nepokretan od rođenja.

Milena je istakla da su joj Gradska uprava i gradonačelnik Mićić pomogli i prije nekoliko mjeseci, kada su za Dušana kupljena nova kolica.

– Staro kupatilo je bilo malo i nepristupačno, pogotovo za Dušana koji ima posebne potrebe. Donedavno sam morala da ga kupam u većoj kanti ili buretu, ali nakon što je gradonačelnik ispunio obećanje, moje svakodnevne muke su bar malo olakšane – naglasila je Maksimovićeva.

Prema Mileninim riječima, cijela porodica, koju čine i njen suprug i sestra, živi od socijalne pomoći koja iznosi 460 KM.

– Suprug i ja bolujemo od dijabetesa, a dodatne prihode pokušavam da obezbijedim tako što gajim koke nosilje i dvije koze. Sestra ponekad ide u nadnicu i nekako uspijevamo da preživimo. Dušanu su svakodnevno potrebne i pelene, kao i posebna hrana – dodala je Maksimovićeva.

Gradonačelnik Mićić obećao je ovom prilikom da će nadležno odjeljenje Gradske uprave sačiniti predračun za dodatne spoljne građevinske radove na kući u kojoj žive Maksimovićevi.

– Doniraćemo sredstva za malterisanje i dodatno utopljavanje objekta, kako bi ova porodica imala normalne uslove za život. Inače, ja sam još prije sedam godina rekao da može da se dogodi da plate u Gradskoj upravi kasne, ali da nikada neće kasniti isplata socijalne pomoći i to se i dalje poštuje. Uskoro će biti otvoren Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, a roditeljima čija djeca ne budu mogla da borave u Centru, trudićemo se da povećamo novčana davanja – najavio je Mićić.

Predstavnik Fondacije „Ruka prijateljstva” Dalibor Stokić zahvalio je Gradu na značajnoj pomoći porodici Maksimović i izrazio nadu u buduću zajedničku saradnju i pomoć ugroženom stanovništvu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *