Donacija kamere za daljinsko mjerenje temperature /VIDEO/

Banjalučka kompanija “Roming netvorks” donirala je Gradskoj upravi Bijeljina kamere za daljinsko mjerenje temperature koje su postavljene u šalter-sali. Primopredaja uređaja obavljena je danas, a vrijednost donacije je oko 15.000 KM.

Termovizijske kamere od danas će mjeriti tjelesnu temperaturu svakom ko uđe u Šalter salu Gradske uprave grada Bijeljina, kako bi se spriječilo širenje virusa korona. Riječ je o donaciji banjalučke kompanije “Roming netvorks”, koja će u velikoj mjeri olakšati rad sa strankama u šalter- sali kroz koju u jeku ovjere dokumenata, dnevno tokom radnog vremena, zna proći i oko 800 ljudi.

Ovim će biti poboljšana i dinamika rada Šalter sale, kada je riječ o neophodnosti sprovođenja obaveznih epidemioloških mjera u zatvorenom prostoru, a gdje se inače bilježi najveća cirkulacija ljudi. Termovizijske kamere mjeriće u isto vrijeme tjelesnu temperaturu kod 16 osoba.

Termovizijske kamere postavljene su u sali sa devet šaltera u kojoj se obavljaju svi administrativni poslovi ovjere, prepisa, potpisa i rukopisa.

“Roming netvorks” je eminentna kompanija koja posluje kako u Srpskoj i BiH, tako i u zemljama regiona i svijeta. Ovakav projekat u vrijeme pandemije virusa korona već su realizovali u lokalnim zajednicama u okruženju. Cilj je kažu u ovoj firmi razvoj i unapređenje rada lokalnih zajednica.

Prema njegovim riječima Bijeljina je u jednom momentu bilježila rast broja pozitivnih slučajeva virusa korona, a kako bi drugom po veličini gradu u Srpskoj pomogli u borbi sa pandemijom, odlučili su da doniraju kamere za daljinsko mjerenje temperature koje su postavljene u šalter-sali.

Donacija je vrijedna oko 15.000 KM, podsjetio je gradonačelnik Bijeljine. Dodaje da je kompanija “Roming netvorks” ovim pokazala da je društveno odgovorna firma.

U Odjeljenju za opštu upravu očekuju da će termovizijskim kamerama biti pokrivena i sala Matične službe. Prema riječima prvog čovjeka Bijeljine, u slučaju da pandemija potraje, grad će isfinansirati nabavku još jedne kamere za daljinsko mjerenje temperature.

Zaštita zdravlja u nesigurnim vremenima je aktuelni izazov. Države i kompanije pokušavaju pronaći način da kvalitetnije upravljaju ovim procesima i smanje prateće rizike. Temperatura je važan pokazatelj fizičkog zdravlja. U mnogim slučajevima ljudi s povišenom tjelesnom temperaturom imaju zdravstvene probleme. Stoga je od presudne važnosti da se temperatura izmjeri i prati brzo i tačno. U takvim uslovima tehnologija je ponudila efikasnu alternativu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *