Dodik: Srpska će usvojiti zakon o NVO, saopštenje američke ambasade to neće spriječiti /VIDEO/

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je  da se američki ambasador u BiH Majkl Marfi ponaša kao predsjednik političke partije i miješa se u unutrašnja pitanja u BiH,komentarišući saopštenje Ambasade SAD u BiH u kojem su najavljeno usvajanje zakona o NVO i uvrštavanja klevete i uvrede u Krivični zakon Republike Srpske nazvali nedemokratskim.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik poručio je američkoj Ambasadi u BiH da će Republika Srpska usvojiti zakon o nevladinim organizacijama i da njihovo saopštenje to neće spriječiti. Američki ambasador se ponaša kao predsjednik političke partije, kaže Dodik.

Dodik ocijenio da je cinizam, licemjerje i politička pokvarenost tvrdnja da zakon SAD ne mogu koriste druge zemlje.

Govoreći o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske kojim se, između ostalog, uvodi odredba za uvredu i klevetu, Dodik je rekao da iza ovog nacrta ne stoji namjera progona i da će svako mišljenje biti razmotreno kroz javnu raspravu.

Dodik kaže  da vlast u Srpskoj ne želi i neće da presuđuje, da ovim zakonskim nacrtom nije predviđena kazna zatvora, nego samo novčana kazna, te da sve mora da bude dokazano na sudu.

Vidimo da je Republika Srpska ponovo izložena žestokim pritiscima, kao i da je po ko zna koji put žrtva antisrpske propagande prema kojoj je sve što Srbi rade uvijek označeno kao loše, samo zato što razmišlja o uvođenju dva nova zakona koja su u isključivoj nadležnosti Srpske, kaze Delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević .

Kovačević ističe  da je očigledno da od te jednostrane lažne propagandne mantre ne mogu da odustanu ni danas, te da samo iz te perspektive gledaju na sva dešavanja u Srpskoj i BiH.

Prema njegovim riječima, to će doprinijeti transparentnosti, objektivnosti i profesionalizaciji ukupnih odnosa i odnosa civilnog društva i svih onih koji djeluju u Republici Srpskoj.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *