Bijeljina mora da iskoristi istorijsku šansu i postane privredni centar regije /VIDEO/

Za bolji privredni razvoj Bijeljine uz privlačenje investitora i funkcionalnije industrijske zone, te otvaranje novih radnih mjesta potrebna je sinergija i saradnja republičke i lokalne vlasti, rečeno je danas na Panel diskusiji o perspektivama privrednog razvoja grada.

Trenutno stanje po pitanju privrednog razvoja grada Bijeljina nije dobro, ocijenjeno je na panel diskusiji na kojoj su otvorena pitanja kako pokrenuti privredni razvoj grada, oživjeti industrijske zone i privući domaće i strane investitore.

Razvoj privrede i preduzetništva u gradu iziskuje značajniju podršku grada, kažu u Zanatsko-preduzetničkom udruženju “Preduzetnik”.

Ovo je prilika da iznesemo prijedloghe i ideje koje je Privredna komora već sugerisala Vladi Srpske prilikom donošenja Programa ekonomskih reformi za ovu godinu, kaže predsjednik PPK Bijeljina. Jedan od problema koji se ističe je nedostatak radne snage, te potreba većih ulaganja u digitalnu transformaciju, ali i reforma javne uprave .

Privredni ambijent zavisi kako od republičkog nivoa tako i od same lokalne zajednice. Sa republičkog nivoa donose se određeni propisi koji se moraju poštovati a sa druge strane lokalne zajednice su te koje bi trebalo da svojim procedurama omoguće veći zamajac privrednom razvoju i privlačenju potencijalnih investitora, kažu u resornom ministarstvu.

Postavljeno je i pitanje kako oživjeti poslovno- industrijske zone u gradu.

Panel diskusiju “Perspektive privrednog razvoja Bijeljine – industrijske zone – otvaranje novih radnih mjesta” organizovala je narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu”.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *